Italiaans design

Liefde voor hout, verbondenheid met de natuur en voortreffelijk vakmanschap zijn de kenmerken van Van Rossum.

Al meer dan 40 jaar ontwerpt en maakt Van Rossum massieve en duurzame eiken meubelen vanuit haar atelier in Nederland. Naast de eigen collectie werkt Van Rossum samen met toonaangevende ontwerpers en architecten. 

Al het eikenhout dat Van Rossum toepast is FSC-gecertificeerd en afkomstig van de Franse National Forestry Service, van bomen die minstens 50 jaar oud zijn. Jarenlange en nauwe samenwerking met de toeleveranciers zorgt ervoor dat Van Rossum kan werken met het sterkste en beste hout.

Elk meubelstuk van Van Rossum wordt met de hand vervaardigd in de werkplaats in Bergharen in Nederland. Het kostbare hout wordt alleen toevertrouwd aan de ervaren vakmensen. De lange levensduur van de eik wordt gerespecteerd door ontwerpen die een ​​leven lang mee gaan.

Geen enkel deel van de eik gaat verloren. De magazijnen, fabrieken en klimaatgeregelde droogkamers worden allemaal verwarmd met afvalhout. 

Vrijwel de gehele Van Rossum-collectie kan worden aangepast aan individuele behoeften. Of het nu gaat om bepaalde afmetingen, kleur, details of afwerking, Van Rossum is expert in het aanpassen van meubels voor ieder huis of project.

 OUTDOOR

Door de toepassing van weerbestendige materialen zijn veel Kristalia producten zowel binnen als buiten te gebruiken. Binnen de outdoor collectie zijn ook specifiek ontwikkelde buitenmeubelen beschikbaar, zoals de Brioni collectie van ontwerper Lucidipevere, en de bekende Kristalia uitschuiftafels waarin teakhout is verwerkt.

Nederlands design

De bert plantagie collectie bestaat uit tijdloze en tegelijk eigentijdse design meubelen. Het Dutch Design meubelmerk behoort tot de top van Nederlandse meubelproducenten. In samenwerking met getalenteerde designers als Stefan Steenkist, Frans Schrofer, Thijs Smeets en Hans Daalder is een brede collectie neergezet met maatwerk als speerpunt. De collectie van bert plantagie staat bekend om de vele mogelijkheden: de meubels worden op bestelling in eigen beheer met de hand vervaardigd en bieden een ongekend scala aan persoonlijke finesses als duo-stoffering, onderstellen op maat en in kleur, evenals vele optionele maatvoeringen. In Nederland is het hoofdkantoor gevestigd met de binnendienst & administratie, maar ook het designteam, de productontwikkeling en een grote afdeling logistiek & expeditie. De bert plantagie collectie wordt in meerdere landen verkocht en veelal met eigen vrachtwagens naar de geselecteerde dealers vervoerd.

KRISTALIA is een merk dat zich onderscheidt door minimalistische vormen, kwalitatieve materialen en toepassing van nieuwe technieken. Alle meubels zijn vormgegeven door vooraanstaande internationale designers en kenmerken zich door het gebruik van materialen als aluminium, laminaten en de kunststoffen PU en PP. Veel meubels zijn daardoor geschikt voor binnen- en buitengebruik.

 

De bekendste artikelen uit de collectie zijn o.a. de Elephant stoel en de SushiNori, Maki (uitschuif)tafels. 

Italiaans design

CONTACT

Tel.: +31 (0) 651188113

kvk: 64849769

VAT: NL002191468B65

©2020 by Aventuren.

KvK 64849769
 

Brioni chair